Du behöver

  • 900 g kycklinglår

Potatis:

6 st potatis medelstora
1 msk olivolja
salt och peppar

Marinad:

0.5 st citron rivet skal
2 krm chili explosion från kryddkvarn
2 msk olivolja
2 st vitlöksklyftor
1 krm svartpeppar
2 tsk soja

Fetaostkräm:

150 g fetaost
2 dl crème fraîche
8 st marinerade soltorkade tomater
1 msk basilika hackad
salt och peppar

Servera med:

sallad

Ugn: 225°

Gör så här

1
Marinad: Blanda citronskal, chili explosion, olja, hackad vitlök, peppar och soja i en stor fryspåse. Lägg ner kycklingen och gnid runt marinaden. Knyt påsen och låt stå i rumstemperatur i ca 1 timme.

2
Potatis: Skala och dela potatisarna i stora bitar och lägg i en ugnsfast form. Blanda potatisarna med olja, salt och peppar. Tillaga mitt i ugnen i ca 20 minuter. Ta ut formen och rör om potatisarna. Lägg på kycklinglåren och tillaga mitt i ugnen i ca 25 minuter. Kontrollera att köttsaften är ofärgad.

3
Fetaostkräm: Smula ner fetaosten i en skål och blanda med crème fraiche, hackade soltorkade tomater och basilika. Smaka av med salt och peppar. Servera kycklingen med fetaostkrämen en sallad.