Du behöver

  • 2 st potatis
  • 1 st schalottenlök
  • 0.5 st äpple
  • 100 g ungnötslever
  • 100 g blandfärs
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm mejram
  • 1 msk matfett

Stuvade morötter:

2 st morötter
3 dl mjölk
2 msk vetemjöl
1 tsk matfett
salt vitpeppar, socker

Garnera med:

70 g bacon
1 msk hackad persilja

Servera med:

potatis kokt
sallad

Gör så här

1
Skala potatis, lök och äpple. Mixa i matberedare eller mal på köttkvarn potatis, lök och äpple, lever och färs. Lägg över i en skål och tillsätt salt, peppar och mejram.

2
Värm en stekpanna med matfett, på medelvärme. Forma små biffar med en sked och klicka ner i stekpannan. Platta till dem något och stek, ca 3 minuter per sida. Ta upp biffarna. Lägg i strimlat bacon och stek det knaprigt . Låt det rinna av på hushållspapper.

3
Stuvade morötter: Förväll morötterna i så mycket lättsaltat vatten att det täcker morötterna, i ca 3 minuter. Häll av vattnet och lägg tillbaka morötterna i kastrullen.

4
Tillsätt mjölken blandad med mjöl, och koka upp under omrörning. Tillsätt matfett, salt, peppar och socker. En nypa strösocker gör underverk i stuvningen. Strö baconkrisp och persilja över leverbiffarna vid serveringen och servera med kokt potatis och sallad.