Du behöver
- 100 g hasselnötter
- 4 st ägg
- 1.5 dl strösocker
- 2 msk vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
Fyllning:
                                                              175 g smör
                                                              1.5 dl florsocker
                                                              1 st äggula
                                                              1 msk punsch
                                                              10 st punsch                       praliner
Garnera med:
                                                                Vispad grädde
                                                                punsch                       praliner
Ugn: 250°
ca 10 bitar
Gör så här
1
                Mal nötterna på mandelkvarn. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda nötter, mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten.
            
2
                Bred ut smeten i långpanna med bakplåtspapper i botten. Grädda mitt i ugnen i 5 minuter. Sockra ovanpå och vänd upp på ett bakplåtspapper. Lossa bakplåtspappret och låt kakan svalna.
            
3
                Fyllning: Vispa ihop rumsvarmt smör och florsocker. Rör i äggula, punsch och hackade punschpraliner. Bred krämen över kakan. Rulla ihop från långsidan. Garnera med grädde och punschpraliner.
            










 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
             
            







 
                             
                             
                            








 
                             
                             
        









 
                             
                             
                            





 
                             
                             
                             
                             
                            