Du behöver
- 100 g hasselnötter
- 4 st ägg
- 1.5 dl strösocker
- 2 msk vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
Fyllning:
175 g smör
1.5 dl florsocker
1 st äggula
1 msk punsch
10 st punsch praliner
Garnera med:
Vispad grädde
punsch praliner
Ugn: 250°
ca 10 bitar
Gör så här
1
Mal nötterna på mandelkvarn. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda nötter, mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten.
2
Bred ut smeten i långpanna med bakplåtspapper i botten. Grädda mitt i ugnen i 5 minuter. Sockra ovanpå och vänd upp på ett bakplåtspapper. Lossa bakplåtspappret och låt kakan svalna.
3
Fyllning: Vispa ihop rumsvarmt smör och florsocker. Rör i äggula, punsch och hackade punschpraliner. Bred krämen över kakan. Rulla ihop från långsidan. Garnera med grädde och punschpraliner.