Du behöver

  • 100 g hasselnötter
  • 4 st ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

Fyllning:

175 g smör
1.5 dl florsocker
1 st äggula
1 msk punsch
10 st punsch praliner

Garnera med:

Vispad grädde
punsch praliner

Ugn: 250°

ca 10 bitar

Gör så här

1
Mal nötterna på mandelkvarn. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda nötter, mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten.

2
Bred ut smeten i långpanna med bakplåtspapper i botten. Grädda mitt i ugnen i 5 minuter. Sockra ovanpå och vänd upp på ett bakplåtspapper. Lossa bakplåtspappret och låt kakan svalna.

3
Fyllning: Vispa ihop rumsvarmt smör och florsocker. Rör i äggula, punsch och hackade punschpraliner. Bred krämen över kakan. Rulla ihop från långsidan. Garnera med grädde och punschpraliner.