Ca 10 bitar
Du behöver
- 3 ägg
- 2 dl strösocker
- 2 msk vatten
- 2 dl vetemjöl
- 1 ½ tsk bakpulver
Fyllning:
fast sylt, t ex björnbärssylt
Garnera med:
 Vispad grädde
 bär
 citronmeliss
Ugn: 225°
Gör så här
1
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vatten och mjöl blandat med bakpulver, och blanda till en slät smet.
2
Lägg ett bakplåtspapper i botten på en långpanna och strö på mandelspån. Bred ut smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen i 7 minuter.
3
Sockra ovanpå och vänd upp på bakplåtspapper. Lossa bakplåtspappret och bred på sylt. Rulla ihop från långsidan och låt svalna. Skär i bitar och toppa med vispad grädde och bär.










 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
             
            







 
                             
                             
                            








 
                             
                             
        









 
                             
                             
                            





 
                             
                             
                             
                             
                            