Du behöver
- 3 st ägg
- 1.5 dl strösocker
- 1 dl potatismjöl
- 2 msk kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
Fyllning:
150 g smör
1.5 dl florsocker
1 st äggula
1 st dubbeldaim
Garnera med:
Vispad grädde
daim
jordgubbar
Ugn: 225°
ca 10 bitar
Gör så här
1
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver och sikta ner i äggsmeten, och blanda försiktigt.
2
Bred ut smeten i långpanna med bakplåtspapper i botten. Grädda mitt i ugnen i 7 minuter. Sockra ovanpå och vänd upp på ett bakplåtspapper. Lossa bakplåtspappret och låt kakan svalna.
3
Fyllning: Vispa ihop rumsvarmt smör och florsocker. Rör i äggula och hackad daim och bred krämen över kakan. Rulla ihop från långsidan. Garnera med grädde, daim och jordgubbar.