Du behöver
- 3 st ägg
- 1.5 dl strösocker
- 1 dl potatismjöl
- 1 msk vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
Fyllning:
125 g ljus choklad
150 g färskost
0.5 dl strösocker
3 dl vispgrädde
Garnera med:
riven choklad ljus, mörk och vit
Ugn: 225°
ca 10 bitar
Gör så här
1
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, vetemjöl och bakpulver och sikta ner i smeten. Blanda till en slät smet.
2
Bred ut smeten i långpanna med bakplåtspapper i botten och grädda mitt i ugnen i 7 minuter. Sockra på kakan och stjälp upp på bakplåtspapper. Låt svalna.
3
Fyllning: Smält chokladen över vattenbad och låt svalna. Vispa ihop färskost, socker och 1/2 dl av grädden, och rör i chokladen. Vispa resten av grädden och rör ner i smeten.
4
Bred hälften av fyllningen över bottnen och rulla ihop från långsidan. Bred resten av krämen utanpå. Garnera med riven choklad.