Du behöver

  • 3 st ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning:

125 g ljus choklad
150 g färskost
0.5 dl strösocker
3 dl vispgrädde

Garnera med:

riven choklad ljus, mörk och vit

Ugn: 225°

ca 10 bitar

Gör så här

1
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, vetemjöl och bakpulver och sikta ner i smeten. Blanda till en slät smet.

2
Bred ut smeten i långpanna med bakplåtspapper i botten och grädda mitt i ugnen i 7 minuter. Sockra på kakan och stjälp upp på bakplåtspapper. Låt svalna.

3
Fyllning: Smält chokladen över vattenbad och låt svalna. Vispa ihop färskost, socker och 1/2 dl av grädden, och rör i chokladen. Vispa resten av grädden och rör ner i smeten.

4
Bred hälften av fyllningen över bottnen och rulla ihop från långsidan. Bred resten av krämen utanpå. Garnera med riven choklad.