Du behöver

  • 2 st skinkschnitzel eller kotletter
  • 1 msk smör eller margarin
  • 0.5 st gul lök
  • salt och peppar
  • 6 st katrinplommon
  • 1 dl vatten
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1 msk kalvfond
  • 1 tsk soja
  • 0.5 st äpple
  • 2 tsk maizena redning

Servera med:

potatis kokt
haricots verts
blandad sallad

Gör så här

1
Bryn köttet i en stekpanna med smör. Skala och skiva löken och låt den fräsa med köttet. Krydda med salt och peppar.

2
Lägg i katrinplommon, vatten, grädde, fond och soja, och låt småkoka i 10 minuter.

3
Kärna ur och tärna äpplet, och låt det koka med ett par minuter. Red av med redning och koka i 3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis, kokta bönor och blandad sallad.