Du behöver
- 10 st savoiardikex
- 1 dl espressokaffe kallt
- 3 msk mandellikör
Chokladgrädde:
2 st ägg delade i gulor och vitor
0.5 dl strösocker
125 g mascarponeost
1.5 dl vispgrädde
50 g mörk choklad 70 %
Garnera med:
20 g choklad 70 %
mynta
Gör så här
1
Dela kexen i 3 delar. Blanda kaffe och mandellikör i en skål.
2
Chokladgrädde: Vispa äggulor och socker pösigt. Tillsätt osten och rör om. Hacka chokladen och smält den över hett vattenbad. Vispa grädden. Rör ner smält choklad och vispad grädde i äggulekrämen. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd till ner i äggulekrämen.
3
Doppa kexen i kaffeblandningen efter hand och varva med chokladgrädden i serveringsglasen. Låt stå i kylen fram till servering. Toppa med riven mörk choklad och mynta.