Du behöver

  • 1 kg griskött benfritt av bog
  • 1 st gul lök
  • 2 dl vatten
  • 3 dl Stout irländskt öl
  • 2 msk kalvfond
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 0.5 dl svartvinbärsgelé
  • 1 tsk soja
  • 2 msk redning brun
  • 3 st palsternackor
  • 3 st morötter
  • 200 g trattkantareller förvällda

Garnera med:

2 st salladslökar
hackad persilja

Servera med:

kokt potatis

Gör så här

1
Skär köttet i tärningar, 3×3 cm. Skala och klyfta löken. Koka upp vatten, öl, fond och lök i en gryta.

2
Låt grytan koka och lägg ner köttet lite i taget så att buljongen kokar hela tiden. Rör om under tiden.

3
Smaksätt med salt, peppar och timjan, och låt grytan sjuda i ca 30 minuter.

4
Tillsätt svartvinbärsgelé och soja. Red av grytan med brun redning under omrörning. Låt grytan koka upp.

5
Skala och skär palsternackor och morötter i skivor med en legymkniv och tillsätt grytan.

6
Fräs svampen i lite smör och blanda ned. Låt grytan koka i 5 minuter. Skiva salladslöken i sneda skivor och strö över grytan tillsammans med hackad persilja. Servera med kokt potatis.