Du behöver
- 1 kg griskött benfritt av bog
- 1 st gul lök
- 2 dl vatten
- 3 dl Stout irländskt öl
- 2 msk kalvfond
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 1 tsk timjan
- 0.5 dl svartvinbärsgelé
- 1 tsk soja
- 2 msk redning brun
- 3 st palsternackor
- 3 st morötter
- 200 g trattkantareller förvällda
Garnera med:
2 st salladslökar
hackad persilja
Servera med:
kokt potatis
Gör så här
1
Skär köttet i tärningar, 3×3 cm. Skala och klyfta löken. Koka upp vatten, öl, fond och lök i en gryta.
2
Låt grytan koka och lägg ner köttet lite i taget så att buljongen kokar hela tiden. Rör om under tiden.
3
Smaksätt med salt, peppar och timjan, och låt grytan sjuda i ca 30 minuter.
4
Tillsätt svartvinbärsgelé och soja. Red av grytan med brun redning under omrörning. Låt grytan koka upp.
5
Skala och skär palsternackor och morötter i skivor med en legymkniv och tillsätt grytan.
6
Fräs svampen i lite smör och blanda ned. Låt grytan koka i 5 minuter. Skiva salladslöken i sneda skivor och strö över grytan tillsammans med hackad persilja. Servera med kokt potatis.