Du behöver

  • 900 g kycklinglår
  • 5 msk smör 2+3 msk
  • salt och peppar
  • 1 st gul lök
  • 4.5 st vitlöksklyftor
  • 2 st äpplen
  • 1.5 msk curry
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 msk vetemjöl
  • 4.5 dl hönsbuljong av tärning
  • 2 msk redning brun
  • 1 tsk kinesisk soja
  • salt

Servera med:

basmatiris
0.5 st gurka
2 st mango
2 st banan

Gör så här

1
Bryn kycklinglåren i en stekpanna med smör och lägg upp i en gryta efter hand. Salta och peppra.

2
Skala och grovhacka löken och skär vitlöken i tunna skivor. Skala, kärna ur och tärna äpplena. Fräs lök, vitlök, curry och gurkmeja i ca 3 msk smör i pannan tillsammans med de tärnade äpplena. Pudra över mjölet och rör om ordentligt.

3
Späd med buljongen, lite i taget, och rör om till en sås. Häll såsen över kycklinglåren och låt grytan sjuda under lock på svag värme, 35–40 minuter eller tills kycklingköttet känns mört.

4
Rör ned brun redning och låt grytan koka i 3 minuter. Tillsätt soja och smaka av med salt.

5
Koka basmatiris enligt anvisningarna på förpackningen. Strimla gurkan. Skär bort kärnorna och ruta fruktköttet med en vass kniv. Vräng skalet och ta loss tärningarna med kniven. Skala bananerna och skär i skivor och lägg upp frukten på ett serveringsfat.