Du behöver
- 900 g kycklinglår
- 5 msk smör 2+3 msk
- salt och peppar
- 1 st gul lök
- 4.5 st vitlöksklyftor
- 2 st äpplen
- 1.5 msk curry
- 1 tsk gurkmeja
- 2 msk vetemjöl
- 4.5 dl hönsbuljong av tärning
- 2 msk redning brun
- 1 tsk kinesisk soja
- salt
Servera med:
basmatiris
0.5 st gurka
2 st mango
2 st banan
Gör så här
1
Bryn kycklinglåren i en stekpanna med smör och lägg upp i en gryta efter hand. Salta och peppra.
2
Skala och grovhacka löken och skär vitlöken i tunna skivor. Skala, kärna ur och tärna äpplena. Fräs lök, vitlök, curry och gurkmeja i ca 3 msk smör i pannan tillsammans med de tärnade äpplena. Pudra över mjölet och rör om ordentligt.
3
Späd med buljongen, lite i taget, och rör om till en sås. Häll såsen över kycklinglåren och låt grytan sjuda under lock på svag värme, 35–40 minuter eller tills kycklingköttet känns mört.
4
Rör ned brun redning och låt grytan koka i 3 minuter. Tillsätt soja och smaka av med salt.
5
Koka basmatiris enligt anvisningarna på förpackningen. Strimla gurkan. Skär bort kärnorna och ruta fruktköttet med en vass kniv. Vräng skalet och ta loss tärningarna med kniven. Skala bananerna och skär i skivor och lägg upp frukten på ett serveringsfat.