Du behöver

  • 4 st bakpotatis eller 8 mindre potatisar av mjölig sort

Fyllning:

1.5 dl crème fraîche med paprika och chili
2 msk majonnäs
1 msk dill
0.5 st röd paprika
170 g kräftstjärtar
salt och peppar

Garnera med:

persilja

Ugn: 225º

Gör så här

1
Skölj och skrubba potatisen. Picka den med en provsticka och lägg på gallret i mitten av ugnen. Baka potatisen i 40–60 minuter beroende på storlek. Känn efter med stickan om potatisen är mjuk.

2
Blanda crème fraiche med majonnäs, dill och tärnad paprika. Blanda ned avrunna kräftstjärtar. Smaka av med salt och peppar.

3
Skär ett kryss i potatisarna och kläm till med tummar och pekfingrar så att potatisinkråmet trycks upp.

4
Toppa potatisen med lite kräftfyllning och servera resten i en skål vid sidan om. Garnera med persilja.