Du behöver
- 3 st äggulor
- 1 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- saft skal och av 1 apelsin
- 1 dl crème fraîche
- 2 dl vispgrädde
Chokladsås:
2 msk smör
3 msk kakao
2 msk sirap
1 dl strösocker
2 dl vispgrädde
Gör så här
1
Vispa äggulor och socker pösigt. Rör i vaniljsocker, apelsinskal och -saft.
2
Vispa crème fraichen tills den blir hård. Vispa grädden.
3
Vänd ner crème fraiche och grädde i smeten, och häll den i en form. Frys in i minst 4 timmar.
4
Smält smöret i en kastrull och vispa i kakao. Tillsätt sirap, socker och grädde, och koka ihop. Späd med lite mjölk om såsen blir för tjock.
5
Stjälp upp parfaiten och ringla chokladsås över. Garnera ev med apelsin- och limeskivor.