Du behöver

  • 3 st äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • saft skal och av 1 apelsin
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 dl vispgrädde

Chokladsås:

2 msk smör
3 msk kakao
2 msk sirap
1 dl strösocker
2 dl vispgrädde

Gör så här

1
Vispa äggulor och socker pösigt. Rör i vaniljsocker, apelsinskal och -saft.

2
Vispa crème fraichen tills den blir hård. Vispa grädden.

3
Vänd ner crème fraiche och grädde i smeten, och häll den i en form. Frys in i minst 4 timmar.

4
Smält smöret i en kastrull och vispa i kakao. Tillsätt sirap, socker och grädde, och koka ihop. Späd med lite mjölk om såsen blir för tjock.

5
Stjälp upp parfaiten och ringla chokladsås över. Garnera ev med apelsin- och limeskivor.