Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 150 g smör eller margarin
  • 2 msk vatten

Fyllning:

2 st ägg
1 dl strösocker
2 dl crème fraîche
0.5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
saft skal och av 1 apelsin

Garnera med:

apelsin kiwi, citronmeliss

Ugn: 200º

Gör så här

1
Hacka ihop mjöl, socker och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.

2
Kavla eller tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Nagga och låt stå kallt i 30 minuter.

3
Förgrädda pajskalet i 10 minuter. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner crème fraiche, mjöl, vaniljsocker och apelsinskal och saft.

4
Häll fyllningen i pajskalet och grädda i 20 minuter. Låt pajen kallna och garnera med apelsin, kiwi och citronmeliss.