Du behöver

  • 1 kg grisbog benfri
  • 3 dl vatten
  • 3 msk kycklingfond
  • 2 dl koncentrerad apelsinjuice
  • 1 tsk soja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 st purjolök
  • 2 tsk färsk ingefära
  • 0.5 st chilipeppar röd spansk
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1.5 msk redning ljus

Garnera med:

1 dl svarta oliver
1 st apelsin

Servera med:

kokt ris
sallad

Gör så här

1
Putsa och skär köttet i fingerstjocka strimlor. Koka upp vatten, fond och apelsinjuice i en gryta.

2
Tillsätt soja och tomatpuré, och rör om. Lägg i köttet, lite i taget, och låt grytan koka upp emellan.

3
Skiva purjolöken och hacka ingefäran och chilifrukten. Fräs i en stekpanna med olja och lägg över i grytan. Smaka av med salt och peppar.

4
Red av med redningen och låt grytan bli het. Garnera med svarta oliver och hinnfria klyftor av apelsin. Servera med kokt ris och sallad.