Du behöver
- 1 kg grisbog benfri
- 3 dl vatten
- 3 msk kycklingfond
- 2 dl koncentrerad apelsinjuice
- 1 tsk soja
- 2 msk tomatpuré
- 1 st purjolök
- 2 tsk färsk ingefära
- 0.5 st chilipeppar röd spansk
- 2 msk rapsolja
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 1.5 msk redning ljus
Garnera med:
1 dl svarta oliver
1 st apelsin
Servera med:
kokt ris
sallad
Gör så här
1
Putsa och skär köttet i fingerstjocka strimlor. Koka upp vatten, fond och apelsinjuice i en gryta.
2
Tillsätt soja och tomatpuré, och rör om. Lägg i köttet, lite i taget, och låt grytan koka upp emellan.
3
Skiva purjolöken och hacka ingefäran och chilifrukten. Fräs i en stekpanna med olja och lägg över i grytan. Smaka av med salt och peppar.
4
Red av med redningen och låt grytan bli het. Garnera med svarta oliver och hinnfria klyftor av apelsin. Servera med kokt ris och sallad.