Du behöver
- 0.5 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 st morötter
- 4 st potatis
- 1 msk smör eller margarin
- 4 dl vatten
- 1 st fiskbuljongtärning
- 200 g kräftost Kavli
- 2 dl crème fraîche
- 300 g fisk t ex lax eller torsk
- 1 dl gröna ärter
- salt och peppar
- 2 msk dill
Servera med:
bröd
Gör så här
1
Skala och hacka lök och vitlök. Skala och tärna morötter och potatis. Fräs allt i en gryta med smör.
2
Tillsätt vatten och buljongtärning, och koka i 10 minuter. Blanda i ost och crème fraiche, och koka upp.
3
Skär fisken i bitar och lägg ner i grytan tillsammans med ärter. Sjud i ett par minuter tills fisken är klar.
4
Smaka av med salt och peppar, och strö över dill. Servera gärna en bit bröd till.