Du behöver

  • 0.5 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 st morötter
  • 4 st potatis
  • 1 msk smör eller margarin
  • 4 dl vatten
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 200 g kräftost Kavli
  • 2 dl crème fraîche
  • 300 g fisk t ex lax eller torsk
  • 1 dl gröna ärter
  • salt och peppar
  • 2 msk dill

Servera med:

bröd

Gör så här

1
Skala och hacka lök och vitlök. Skala och tärna morötter och potatis. Fräs allt i en gryta med smör.

2
Tillsätt vatten och buljongtärning, och koka i 10 minuter. Blanda i ost och crème fraiche, och koka upp.

3
Skär fisken i bitar och lägg ner i grytan tillsammans med ärter. Sjud i ett par minuter tills fisken är klar.

4
Smaka av med salt och peppar, och strö över dill. Servera gärna en bit bröd till.