Du behöver

Mördeg:

2.5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl strösocker
150 g smör eller margarin
1 st äggula

Fyllning:

100 g mandel
2 dl florsocker
1 st äggvita
röd karamellfärg

Garnera med:

50 g mandel skalad
röd karamellfärg

Glasyr:

3 dl florsocker
2 msk vatten

Ugn: 225°

Gör så här

1
Mördeg: Arbeta ihop mjöl, bakpulver, socker, smör och äggula till en deg. Låt vila svalt i 1 timme.

2
Fyllning: Skålla och mal mandeln. Rör ihop med florsocker och äggvita. Färga den ljusröd med karamellfärg.

3
Dela degen i två bitar och kavla ut dem på bakplåtspapper till avlånga plattor, 10 cm breda. Bred på fyllning och rulla ihop.

4
Vira in rullarna löst i bakplåtspapper och grädda dem i 10 minuter. Rulla ur papperet och låt svalna.

5
Hacka mandeln och färga den med karamellfärg i en plastpåse. Rör ihop glasyren och glasera rullarna. Strö på mandeln och låt stelna. Skär i sneda bitar.