Du behöver
- 0.5 dl ströbröd
- 0.75 dl mjölk
- 500 g blandfärs
- 1 st ägg
- 3 st soltorkade tomater i olja
- 0.5 dl parmesanost riven
- 1 msk timjan hackad färsk
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 2 msk smör eller margarin
Servera med:
4 prt pasta t ex farfalle
2 dl crème fraîche smaksatt, t ex Tomat & Basilika
1 st röd paprika
0.5 st rödlök
Gör så här
1
Blanda ströbröd och mjölk i en skål och låt det svälla i 5 minuter. Tillsätt färs, ägg, finhackade tomater, parmesanost, timjan, salt och peppar och arbeta till en jämn smet.
2
Forma köttbullar med vattensköljda händer och stek i omgångar på medelvärme i en stekpanna med smör.
3
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt pastan rinna av och blanda den med crème fraiche, hackad paprika och strö över strimlad lök och servera till köttbullarna.