Du behöver

  • 0.5 dl ströbröd
  • 0.75 dl mjölk
  • 500 g blandfärs
  • 1 st ägg
  • 3 st soltorkade tomater i olja
  • 0.5 dl parmesanost riven
  • 1 msk timjan hackad färsk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk smör eller margarin

Servera med:

4 prt pasta t ex farfalle
2 dl crème fraîche smaksatt, t ex Tomat & Basilika
1 st röd paprika
0.5 st rödlök

Gör så här

1
Blanda ströbröd och mjölk i en skål och låt det svälla i 5 minuter. Tillsätt färs, ägg, finhackade tomater, parmesanost, timjan, salt och peppar och arbeta till en jämn smet.

2
Forma köttbullar med vattensköljda händer och stek i omgångar på medelvärme i en stekpanna med smör.

3
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt pastan rinna av och blanda den med crème fraiche, hackad paprika och strö över strimlad lök och servera till köttbullarna.