Du behöver

  • 0.5 dl ströbröd
  • 0.75 dl mjölk
  • 0.5 st gul lök
  • 2 msk smör eller margarin
  • 500 g blandfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm kryddpeppar malen
  • 1 st ägg

Servera med:

potatismos
lingonsylt

Gör så här

1
Blanda ströbröd och mjölk i en skål och låt det svälla i 5 minuter. Skala och hacka löken fint och fräs den mjuk i en stekpanna med 1 msk smör.

2
Blanda ner färs, salt, peppar, kryddpeppar, ägg och lök i ströbrödet, och arbeta samman till en jämn smet.

3
Forma ca 20 köttbullar med vattensköljda händer och stek i omgångar på medelvärme i en stekpanna med smör. Servera med potatismos och lingonsylt.