Du behöver

Stuvad vitkål:

2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1 tsk kycklingfond
salt vitpeppar
1 st vitkål klyfta
1 msk hackad persilja

Servera med:

4 skiva falukorv ca 3 cm tjocka
1 tsk matfett
potatis kokt
senap

Garnera med:

1 msk persilja grovhacka

Gör så här

1
Stuvad vitkål: Vispa ut mjölet i mjölken i en kastrull. Tillsätt fond och koka i 3 minuter under omrörning. Smaka av med salt och peppar.

2
Ansa och skär vitkålen i bitar. Förväll den i lättsaltat vatten i 3 minuter. Häll av vattnet och låt kålen rinna av i ett durkslag. Blanda ner kålen i kastrullen och låt allt bli varmt.

3
Stek korven på medelvärme i en stekpanna med matfett, ca 3 minuter per sida. Servera med kokt potatis och senap och garnera med grovhackad persilja.