Du behöver

  • 300 g falukorv
  • 2 st kryddiga korvar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 st gul lök
  • 1 st röd paprika
  • 1 st burk krossade tomater 400 g
  • 2 dl crème fraîche smaksatt med tomat eller paprika
  • 1 msk kalvfond
  • 1 st burk vita bönor
  • salt och peppar

Servera med:

bulgur eller ris
majs, gurka

Gör så här

1
Tärna falukorven och skiva korven tunt. Fräs båda korvsorterna i en stekpanna med smör.

2
Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och tärna paprikan. Lägg ner i stekpannan och tillsätt krossade tomater, crème fraiche och fond. Koka i 10 minuter.

3
Rör i crème fraiche och bönor och koka upp. Smaka av med salt och peppar. Servera med bulgur eller ris, majs och gurka.


Kommentar:
Soppor, grytor, gratänger och ris är bra “lunchlådemat”!