Du behöver
- 300 g falukorv
- 2 st kryddiga korvar
- 1 msk smör eller margarin
- 1 st gul lök
- 1 st röd paprika
- 1 st burk krossade tomater 400 g
- 2 dl crème fraîche smaksatt med tomat eller paprika
- 1 msk kalvfond
- 1 st burk vita bönor
- salt och peppar
Servera med:
bulgur eller ris
majs, gurka
Gör så här
1
Tärna falukorven och skiva korven tunt. Fräs båda korvsorterna i en stekpanna med smör.
2
Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och tärna paprikan. Lägg ner i stekpannan och tillsätt krossade tomater, crème fraiche och fond. Koka i 10 minuter.
3
Rör i crème fraiche och bönor och koka upp. Smaka av med salt och peppar. Servera med bulgur eller ris, majs och gurka.
Soppor, grytor, gratänger och ris är bra “lunchlådemat”!