Du behöver

Tårta:

200 g vit choklad
200 g smör
3 st ägg
2.5 dl strösocker
0.5 dl whisky t ex Southern Comfort
2 dl vetemjöl

Glasyr:

200 g vit choklad
0.75 dl vispgrädde

Garnera med:

florsocker
2 st kiwi
3 st fikon
1 st physalis ask

Ugn: 175°

ca 12 bitar

Gör så här

1
Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant som är ca 24 cm i diameter. Klipp bort överflödigt papper. Smörj och bröa formen.

2
Hacka chokladen. Smält smör i en kastrull. Ta kastrullen från plattan, lägg i chokladen och rör tills den smält. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner choklad- och smörblandningen, whiskylikör och siktat mjöl.

3
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 25–30 minuter. Låt kakan svalna på galler. Ställ den i kylen så att den blir riktigt kall.

4
Glasyr: Hacka chokladen. Koka upp grädden. Ta kastrullen från plattan, tillsätt chokladen och rör om tills den smälter. Bred glasyren över tårtan och låt den glida ner för kanten. Ställ tårtan i kylen, så att glasyren stelnar. Vid servering sikta över florsocker och garnera tårtan med kiwi- och fikonklyftor i mitten och physalis ovanpå. Sikta över florsocker.