Du behöver

  • 200 g lammfärs
  • 1 st potatis kokt
  • 1 st ägg
  • 1 st schalottenlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk hackad persilja
  • 2 msk matyoghurt
  • salt och peppar
  • 1 msk matfett

Vitkålsfräs:

1 st vitkål klyfta
1 st äpple
2 st salladslökar
2 tsk solrosolja
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk honung
salt och peppar

Rödbetsröra:

2 st kokta rödbetor finns att köpa färdigkokta
1 dl matyoghurt
salt och peppar

Servera med:

potatis kokt

Gör så här

1
Blanda färs, riven potatis, ägg, skalad och hackad schalottenlök, riven vitlök, persilja, yoghurt, salt och peppar till en smidig färs.

2
Dela färsen i fyra delar och forma till biffar, och lägg på smörpapper. Stek biffarna i en medelvarm stekpanna med matfett, ca 3 minuter per sida.

3
Vitkålsfräs: Strimla vitkålen. Dela, kärna ur och skär äpplet i tunna skivor. Skiva salladslöken.

4
Fräs vitkål, äpple och salladslök i en stekpanna med olja tills grönsakerna är mjuka. Smaksätt med vinäger, honung, salt och peppar.

5
Rödbetsröra: Hacka rödbetorna och blanda dem med yoghurt. Smaka av med salt och peppar. Servera vitkålsfräs, rödbetsröra och kokt potatis till biffarna.