Du behöver
- 4 msk rapsolja
- 2 msk flytande honung
- 1 msk kanel
- saft av 1
- salt och peppar
- 700 g kalkonfilé
- smör eller margarin till stekning
Sås:
2 dl sky från stekningen
1 msk kycklingfond
1 dl vispgrädde
1 msk maizena redning
1 tsk kinesisk soja
Ugn: 175º
Gör så här
1
Blanda olja, honung, kanel, citronsaft, salt och peppar i en plastpåse. Lägg i köttet och marinera i 1 timme i kyl.
2
Torka av köttet och bryn det i en stekpanna med smör. Koka ur stekpannan med 2 dl vatten och spara till såsen.
3
Sätt en köttermometer i köttet och tillaga det i ugnen tills innertemperaturen är 70º. Låt köttet vila i 10 minuter innan det skivas upp.
4
Koka upp sky, fond och grädde. Red av med redning och smaka av med soja, salt och peppar. Servera kalkonfilén med hasselbackspotatis och rödkål.