Du behöver

Jelly:

3 dl blodapelsin- och apelsinjuice
3 dl syltsocker

Ris:

500 g risgrynsgröt
2 tsk vaniljsocker
1 msk strösocker
3 dl vispgrädde

Mandarinlag:

4 st mandariner
1 st stjärnanis
1 st kanelstång
2 st kardemummakapslar

Garnera med:

citronmeliss eller mynta

Gör så här

1
Jelly: Koka upp juicen i en kastrull. Tillsätt syltsockret och koka kraftig 2 minuter. Låt svalna och ös upp jellyn i dessertglas. Låt stå i kylen i ca 2 timmar eller tills det stelnat.

2
Ris: Blanda risgrynsgröten med vaniljsocker, socker och vispad grädde. Spritsa risblandningen över jellyn. Täck med plastfolie och ställ in i kylen.

3
Mandarinlag: Skär bort skalet på mandarinerna och skär loss klyftorna så att de blir hinnfria. Lägg dem i en skål. Pressa saften från skalresterna ner i en kastrull. Tillsätt stjärnanis, kanel och kardemumma och koka upp. Slå lagen över mandarinklyftorna och låt kallna.

4
Fördela mandarinklyftorna på riset och skeda över lite lag strax före serveringen. Garnera med citronmeliss eller mynta.