Du behöver

  • 2 burk ansjovisfiléer
  • 1 kg potatis
  • 2 st lökar stora gula
  • 2 msk smör
  • 1 krm nymald vitpeppar
  • 3 dl vispgrädde
  • 25 g smör
  • 1 msk ströbröd

Ugn: 250*

Gör så här

1

Häll av spadet från ansjovisen och spara spadet från en av burkarna.

2

Skala, skiva och stek löken i en stekpanna med smör tills löken blir mjuk och gyllene. Skala och strimla potatisen.

3

Varva potatis, lök och ansjovis i en smord ugnsfast form. Första och sista lagret ska vara potatis.

4

Blanda ansjovisspad, 1 dl grädde och vitpeppar. Häll blandningen över potatisen. Klicka över smöret och strö över ströbrödet.

5

Grädda mitt i ugnen, 225 grader, i ca 1 timme. Späd med resten av grädden efter 30 minuter.