Du behöver
- 2 burk ansjovisfiléer
- 1 kg potatis
- 2 st lökar stora gula
- 2 msk smör
- 1 krm nymald vitpeppar
- 3 dl vispgrädde
- 25 g smör
- 1 msk ströbröd
Ugn: 250*
Gör så här
1
Häll av spadet från ansjovisen och spara spadet från en av burkarna.
2
Skala, skiva och stek löken i en stekpanna med smör tills löken blir mjuk och gyllene. Skala och strimla potatisen.
3
Varva potatis, lök och ansjovis i en smord ugnsfast form. Första och sista lagret ska vara potatis.
4
Blanda ansjovisspad, 1 dl grädde och vitpeppar. Häll blandningen över potatisen. Klicka över smöret och strö över ströbrödet.
5
Grädda mitt i ugnen, 225 grader, i ca 1 timme. Späd med resten av grädden efter 30 minuter.