Du behöver

  • 0.75 dl havregryn
  • 1.5 msk potatismjöl
  • 1.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 st gul lök
  • 1 msk smör
  • 1 st ägg
  • 2 tsk kalvfond
  • 1 msk tomatketchup
  • 1.5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 0.5 tsk timjan
  • 500 g älgfärs eller nötfärs
  • 1 msk smör

Gör så här

1
Blanda havregryn, potatismjöl och grädde i en bunke. Låt svälla 10 minuter.

2
Skala och hacka löken, och stek den i en stekpanna med smör tills löken blir gyllenbrun.

3
Tillsätt lök, ägg, fond, ketchup, salt, peppar, timjan och färs och arbeta ihop till en fast och smidig smet.

4
Ta lite olja på händerna och rulla medelstora köttbullar och lägg dem på ett smörpapper.

5
Stek köttbullarna i en stekpanna med smör i ca 5 minuter. Stek inte för många åt gången och skaka pannan så att köttbullarna rullar runt och får fin färg runt om.