Du behöver
- 0.75 dl havregryn
- 1.5 msk potatismjöl
- 1.5 dl matlagningsgrädde
- 1 st gul lök
- 1 msk smör
- 1 st ägg
- 2 tsk kalvfond
- 1 msk tomatketchup
- 1.5 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 0.5 tsk timjan
- 500 g älgfärs eller nötfärs
- 1 msk smör
Gör så här
1
Blanda havregryn, potatismjöl och grädde i en bunke. Låt svälla 10 minuter.
2
Skala och hacka löken, och stek den i en stekpanna med smör tills löken blir gyllenbrun.
3
Tillsätt lök, ägg, fond, ketchup, salt, peppar, timjan och färs och arbeta ihop till en fast och smidig smet.
4
Ta lite olja på händerna och rulla medelstora köttbullar och lägg dem på ett smörpapper.
5
Stek köttbullarna i en stekpanna med smör i ca 5 minuter. Stek inte för många åt gången och skaka pannan så att köttbullarna rullar runt och får fin färg runt om.