Du behöver
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bikarbonat
- 2.5 tsk pepparkakskrydda
- 100 g smör
- 1 dl farinsocker mjukt
- 1 msk ljus sirap
- 1 msk crème fraîche
Garnera med:
30 st hasselnötter rostade
Ugn: 150–160°
Gör så här
1
Blanda mjöl, bikarbonat och pepparkakskrydda i skålen till matberedaren med plastkniven monterad. Tillsätt smöret i bitar, farinsocker, sirap och crème fraiche. Kör tills det bildas en degboll.
2
Knåda samman degen på bakbordet. Rulla degen till en längd och dela den i 30 bitar. Forma bitarna till kulor som är ca 2 cm i diameter och ställ dem på plåtar med bakplåtspapper. Tryck fast en hasselnöt på varje kaka.
3
Grädda mitt i ugnen i ca 18 minuter. Låt kakorna kallna på galler innan de läggs i burk med tättslutande lock.