Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2.5 tsk pepparkakskrydda
  • 100 g smör
  • 1 dl farinsocker mjukt
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 msk crème fraîche

Garnera med:

30 st hasselnötter rostade

Ugn: 150–160°

Gör så här

1
Blanda mjöl, bikarbonat och pepparkakskrydda i skålen till matberedaren med plastkniven monterad. Tillsätt smöret i bitar, farinsocker, sirap och crème fraiche. Kör tills det bildas en degboll.

2
Knåda samman degen på bakbordet. Rulla degen till en längd och dela den i 30 bitar. Forma bitarna till kulor som är ca 2 cm i diameter och ställ dem på plåtar med bakplåtspapper. Tryck fast en hasselnöt på varje kaka.

3
Grädda mitt i ugnen i ca 18 minuter. Låt kakorna kallna på galler innan de läggs i burk med tättslutande lock.