Du behöver

  • 600 g lammytterfilé
  • salt och peppar
  • 1 msk smör

Kantarellsås:

250 g kantareller
2 msk smör
2 msk vetemjöl
2 dl vatten
2 dl matlagningsgrädde
salt och peppar

Servera med:

klyftpotatis
haricots verts kokta

Ugn: 175°

Gör så här

1
Putsa köttet och dela upp det i portionsbitar. Salta och peppra och bryn köttet runt om i en stekpanna med smör. Lägg över i en ugnsfast form och stick in en köttermometer. Stek mitt i ugnen i ca 20 minuter eller tills innertemperaturen är 65°. Låt köttet vila 10 minuter innan det skärs upp i skivor.

2
Kantarellsås: Tina svampen och fräs den i en kastrull med smör tills vätskan är klar och genomskinlig. Tillsätt mjöl, vatten och grädde efter hand som såsen tjocknar. Rör hela tiden och låt såsen sjuda i minst 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera till köttet med klyftpotatis och kokta haricots verts.