Du behöver

  • 0.5 tsk dragon torkad
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 st citron rivet skal och pressad saft
  • 300 g laxfilé med skinn
  • 0.5 st fänkål
  • 1 st paprika orange
  • 1 st gul lök
  • 1 dl vispgrädde

Servera med:

potatis kokt

Ugn: 200°

Gör så här

1
Blanda dragon, timjan, salt, peppar, pressad vitlök och citronskal. Gnid in laxens köttsida med kryddorna. Lägg laxen med skinnsidan ner i en ugnsfast form.

2
Strimla fänkål och paprika. Skala, dela och skiva löken. Lägg fänkål, paprika och lök runt laxen.

3
Häll på citronsaft och grädde och baka i ugnen i 20 minuter. Servera med kokt potatis.