Du behöver
- 0.5 tsk dragon torkad
- 0.5 tsk torkad timjan
- 2 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 st vitlöksklyfta
- 0.5 st citron rivet skal och pressad saft
- 300 g laxfilé med skinn
- 0.5 st fänkål
- 1 st paprika orange
- 1 st gul lök
- 1 dl vispgrädde
Servera med:
potatis kokt
Ugn: 200°
Gör så här
1
Blanda dragon, timjan, salt, peppar, pressad vitlök och citronskal. Gnid in laxens köttsida med kryddorna. Lägg laxen med skinnsidan ner i en ugnsfast form.
2
Strimla fänkål och paprika. Skala, dela och skiva löken. Lägg fänkål, paprika och lök runt laxen.
3
Häll på citronsaft och grädde och baka i ugnen i 20 minuter. Servera med kokt potatis.