Du behöver

  • 200 g nötkött
  • 1 msk smör eller margarin
  • 0.5 st gul lök
  • 2 st potatis
  • 1 st morot
  • 6 dl vatten
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 2 dl krossade tomater
  • 1 st röd paprika
  • 1 tsk tomatpuré
  • 0.5 tsk paprikapulver
  • salt och peppar

Servera med:

crème fraîche

Gör så här

1
Tärna köttet i 1 cm stora bitar och bryn i en stekpanna med smör. Lägg över i en gryta.

2
Skala lök, potatis och morot och skär i tärningar. Lägg ner i grytan tillsammans med vatten, buljongtärning och krossade tomater. Koka i 10 minuter.

3
Tärna paprikan och lägg i tillsammans med tomatpuré, paprikapulver, salt och peppar. Koka i 10 minuter. Smaka av och servera med en klick crème fraiche.