Du behöver

  • 300 g vit fiberpasta t ex Grand Fusilli
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 500 g lammfärs
  • 1 st tomater 400 g
  • 2 msk HP-sås
  • 2 msk kalvfond
  • 200 g champinjoner
  • salt och peppar

Sås:

3 dl mjölk
2 msk vetemjöl
1 msk honung
salt och peppar
200 g chèvre getost

Garnera med:

persilja

Ugn: 225°

Gör så här

1
Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen, men 1 minut kortare än angiven koktid. Låt pastan rinna av. Lägg över i en stor smord ugnsfast form.

2
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i en stor stekpanna med smör. Tillsätt färsen och bryn den smulig. Tillsätt krossade tomater, HP-sås, fond, skivad svamp, salt och peppar och låt sjuda i 5 minuter. Blanda lammfärsröran med pastan i formen.

3
Sås: Vispa samman mjölk och mjöl i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i 3 minuter. Smaksätt med honung, salt och peppar. Bred ut såsen i formen och smula över chèvreosten. Gratinera mitt i ugnen i ca 15 minuter. Garnera med hackad persilja.