Du behöver

  • 2 st schalottenlökar eller 1 bananschalottenlök
  • 2 msk smör
  • 400 g bladspenat lösfryst
  • salt peppar
  • 2 krm Chili explosion
  • 4 bitar laxfilé ca 600 g
  • 2 dl bearnaisesås
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 dl grevéost riven lagrad

Servera med:

potatis ris eller svarta linser

Ugn: 200°

Gör så här

1
Skala och hacka löken och fräs den i en stekpanna med smör. Tillsätt spenaten och låt den fräsa med, tills nästan all vätska koka in. Salta och peppra och krydda chili explosion. Lägg över i en smord ugnsfast form.

2
Lägg laxfiléerna på spenatbädden. Salta och peppra. Blanda bearnaisesås, turkisk yoghurt och ost. Bred såsen över laxen och spenaten.

3
Gratinera mitt i ugnen i ca 20 minuter. Servera med kokt potatis, ris eller svarta linser.