Du behöver
- 2 st schalottenlökar eller 1 bananschalottenlök
- 2 msk smör
- 400 g bladspenat lösfryst
- salt peppar
- 2 krm Chili explosion
- 4 bitar laxfilé ca 600 g
- 2 dl bearnaisesås
- 2 dl turkisk yoghurt
- 2 dl grevéost riven lagrad
Servera med:
potatis ris eller svarta linser
Ugn: 200°
Gör så här
1
Skala och hacka löken och fräs den i en stekpanna med smör. Tillsätt spenaten och låt den fräsa med, tills nästan all vätska koka in. Salta och peppra och krydda chili explosion. Lägg över i en smord ugnsfast form.
2
Lägg laxfiléerna på spenatbädden. Salta och peppra. Blanda bearnaisesås, turkisk yoghurt och ost. Bred såsen över laxen och spenaten.
3
Gratinera mitt i ugnen i ca 20 minuter. Servera med kokt potatis, ris eller svarta linser.