Du behöver

  • 50 g jäst
  • 6 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • 1 msk honung
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl solrosfrön
  • 4 dl vetemjöl special med fullkorn
  • 6 dl vetemjöl special

Ugn: 250°/200°

2 bröd

Gör så här

1
Smula ner jästen i en skål. Värm vattnet till 37°, häll över jästen och rör tills jästen lösts upp.

2
Tillsätt salt, honung, havregryn, solrosfrö, fullkornsmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen väl med maskin i 5 minuter. Låt jäsa över-täckt i 1 timme.

3
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Forma limpor och lägg dem i mjölade jäskorgar. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.

4
Stjälp försiktigt upp bröden på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 15 minuter. Sänk värmen till 200° och grädda klart i ca 25 minuter.


Kommentar:
Tips på var du kan köpa jäskorgar hittar du på sidan 71!