Du behöver
- 50 g jäst
- 6 dl vatten
- 2 tsk salt
- 1 msk honung
- 2 dl havregryn
- 1 dl solrosfrön
- 4 dl vetemjöl special med fullkorn
- 6 dl vetemjöl special
Ugn: 250°/200°
2 bröd
Gör så här
1
Smula ner jästen i en skål. Värm vattnet till 37°, häll över jästen och rör tills jästen lösts upp.
2
Tillsätt salt, honung, havregryn, solrosfrö, fullkornsmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen väl med maskin i 5 minuter. Låt jäsa över-täckt i 1 timme.
3
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Forma limpor och lägg dem i mjölade jäskorgar. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
4
Stjälp försiktigt upp bröden på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 15 minuter. Sänk värmen till 200° och grädda klart i ca 25 minuter.
Tips på var du kan köpa jäskorgar hittar du på sidan 71!