Du behöver

  • 3 dl fullkornsris
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 500 g kassler
  • 1 st burk skivad konserverad ananas i juice spara juicen till såsen

Ananas- och ingefärssås:

2 dl ananasjuice
2 dl mjölk
1 dl vispgrädde
2 msk kycklingfond
3 msk vetemjöl
2 tsk ingefära riven
salt och peppar
2 dl ost riven lagrad

Garnera med:

paprikapulver
citronmeliss

Servera med:

sallad

Ugn: 225°

Gör så här

1
Skölj riset. Koka riset med buljongtärningen enligt anvisningarna på förpackningen. Lägg det kokta riset i botten på en smord ugnsfast form.

2
Skär kasslern i centimetertjocka skivor. Häll ananasjuicen i en kastrull och spara till såsen. Lägg kassler med ananasskivor ovanpå, lite omlott på risbädden.

3
Ananas- och ingefärssås: Blanda ananasjuice, mjölk, grädde och mjöl. Koka upp under omrörning låt sjuda i 3 minuter. Smaksätt med riven ingefära, salt och peppar. Blanda ner ost och rör om tills osten smält.

4
Häll såsen över kasslern och gratinera mitt i ugnen i ca 15 minuter. Pudra över lite paprikapulver och garnera med citronmeliss. Servera med sallad.