Du behöver

  • 2 st äggnudlar knyten
  • 4 st lövbiff ca 250 g
  • 1 msk rapsolja
  • 1 st purjolök dm
  • 50 g ostronskivling
  • 0.25 st squash grön
  • 0.5 st röd paprika
  • 0.5 dl hoisinsås
  • 2.5 dl kokosmjölk krämig

Garnera med:

citronmeliss eller koriander

Gör så här

1
Lägg äggnudlarna i en skål och häll över kokande vatten. Låt stå i 5 minuter och sila av vattnet.

2
Strimla lövbiffen. Ansa och skär purjolöken i tunna skivor. Dela ostronskivlingen i bitar genom att dra isär svampen med fingrarna. Dela och kärna ur squashen med en sked och skär squashhalvorna i skivor. Dela, kärna ur och strimla paprikan.

3
Hetta upp oljan i en wok eller i en stekpanna och woka/stek löv-biffsstrimlorna hastigt på hög värme. Tillsätt purjolök, svamp, squash och paprika efter hand. Woka allt som allt i ca 5 minuter.

4
Tillsätt hoisinsås och kokosmjölk och låt sjuda i 2 minuter. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt de avrunna nudlarna och låt allt bli varmt. Lägg upp och garnera med citronmeliss eller koriander.


Kommentar:
Visste du att…
… hoisinsås är en söt och pikant sås gjord på sojabönor, med smak från bland annat röd chilipeppar. Passar utmärkt som smaksättare i wok och vid grillning av kött och fisk. Finns att köpa färdig i välsorterade livsmedelsbutiker.