Du behöver

Pajdeg:

50 g sötmandel
50 g smör
1.5 dl vetemjöl
1 msk glögg vit

Fyllning:

2 st ägg
1 dl vispgrädde
2.5 dl cheddarost riven
2 msk portvin
salt svartpeppar
14 st valnötskärnor

Ugn: 175°

Gör så här

1
Pajdeg: Skålla, skala och mal mandeln. Lägg mandel, smör och mjöl i skålen till matberedaren med kniven monterad. Mixa och tillsätt glöggen. Kör till en boll bildas. Det behövs eventuellt lite mer mjöl.

2
Ta upp degen och forma den till en rulle som delas i 14 bitar. Tryck ut bitarna tunt i 14 aluminiumformar. Låt stå i kylen 10 minuter.

3
Fyllning: Vispa samman ägg, grädde, ost, portvin, salt och peppar. Skeda blandningen i formarna. Hacka valnötterna och strö på.

4
Grädda mitt i ugnen i 12–15 minuter. Låt formarna svalna något och ta pajerna ur aluminiumformarna och lägg upp på serveringsfat.