Du behöver

  • 125 g smör
  • 1.5 dl yoghurt naturell
  • 2 st ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl farinsocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 st påse pepparkakskrydda
  • 0.5 dl starkvinsglögg

Topping:

1 dl vispgrädde
150 g blåmögelost gärna St Agur
150 g philadelphiaost
100 g apelsinskal syltat

Ugn: 200°

24 bitar

Gör så här

1
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt yoghurt och rör om. Låt svalna.

2
Vispa ägg, socker och farinsocker lätt i en bunke. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och pepparkakskryddor och rör ner i äggsmeten tillsammans med glögg samt smör- och yoghurtblandningen.

3
Lägg ett bakplåtspapper i en bakform som är ca 20×25 cm. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt kakan svalna på galler. Skär kakan i 24 bitar.

4
Vid servering: Vispa grädden och tillsätt de olika ostarna. Vispa massan slät. Spritsa en klick på varje kakbit. Strö över syltat apelsinskal.