Du behöver
- 125 g smör
- 1.5 dl yoghurt naturell
- 2 st ägg
- 1 dl strösocker
- 1 dl farinsocker
- 4 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- 1 st påse pepparkakskrydda
- 0.5 dl starkvinsglögg
Topping:
1 dl vispgrädde
150 g blåmögelost gärna St Agur
150 g philadelphiaost
100 g apelsinskal syltat
Ugn: 200°
24 bitar
Gör så här
1
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt yoghurt och rör om. Låt svalna.
2
Vispa ägg, socker och farinsocker lätt i en bunke. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och pepparkakskryddor och rör ner i äggsmeten tillsammans med glögg samt smör- och yoghurtblandningen.
3
Lägg ett bakplåtspapper i en bakform som är ca 20×25 cm. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt kakan svalna på galler. Skär kakan i 24 bitar.
4
Vid servering: Vispa grädden och tillsätt de olika ostarna. Vispa massan slät. Spritsa en klick på varje kakbit. Strö över syltat apelsinskal.