Du behöver
- 800 g småpotatis
- 2 msk olja
- salt och peppar
- 600 g fläskytterfilé
- 2 msk rosmarin hackad
- 1 msk smör eller margarin
- 1 dl hackad persilja
Paprikasås:
2 st röda paprikor
1 st vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 st burk krossade tomater
1 msk kalvfond
2 tsk vitvinsvinäger
2 tsk socker
Ugn: 225°
Gör så här
1
Tvätta potatisen och dela stora. Lägg potatisen i en ugnsfast form och blanda med olja, salt och peppar. Tillaga i ugnen i 20 minuter. Sänk värmen till 200°.
2
Putsa köttet, krydda det med salt och peppar, och rulla det i rosmarin. Bryn köttet runt om i en stekpanna med smör. Stick in en köttermometer och stek det klart i ugnen tillsammans med potatisen, tills köttets inner-temperatur är 75°. Låt vila i 10 minuter.
3
Paprikasås: Dela, kärna ur och tärna paprikorna. Skala och hacka vitlöken. Fräs paprika och vitlök i en kastrull med olja.
4
Tillsätt krossade tomater, fond, vinäger och socker, och koka i 10 minuter. Mixa till en sås och smaka av med salt och peppar.
5
Rulla köttet i persilja och skiva det. Strö resten av persiljan över potatisen och servera med paprikasås.