Du behöver

  • 800 g småpotatis
  • 2 msk olja
  • salt och peppar
  • 600 g fläskytterfilé
  • 2 msk rosmarin hackad
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 dl hackad persilja

Paprikasås:

2 st röda paprikor
1 st vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 st burk krossade tomater
1 msk kalvfond
2 tsk vitvinsvinäger
2 tsk socker

Ugn: 225°

Gör så här

1
Tvätta potatisen och dela stora. Lägg potatisen i en ugnsfast form och blanda med olja, salt och peppar. Tillaga i ugnen i 20 minuter. Sänk värmen till 200°.

2
Putsa köttet, krydda det med salt och peppar, och rulla det i rosmarin. Bryn köttet runt om i en stekpanna med smör. Stick in en köttermometer och stek det klart i ugnen tillsammans med potatisen, tills köttets inner-temperatur är 75°. Låt vila i 10 minuter.

3
Paprikasås: Dela, kärna ur och tärna paprikorna. Skala och hacka vitlöken. Fräs paprika och vitlök i en kastrull med olja.

4
Tillsätt krossade tomater, fond, vinäger och socker, och koka i 10 minuter. Mixa till en sås och smaka av med salt och peppar.

5
Rulla köttet i persilja och skiva det. Strö resten av persiljan över potatisen och servera med paprikasås.