Du behöver

Deg:

25 g jäst
2.5 dl Ljummet vatten
1 tsk salt
1 msk olivolja
4.5 dl kärnvetemjöl med fullkorn

Fyllning:

200 g prästost
150 g champinjoner
200 g julskinka
rödlöksmarmelad se recept nedan

Garnera med:

citronmeliss eller rucolasallad

Ugn: 225°

24 bitar

Gör så här

1
Lös upp jästen i ljummet vatten. Tillsätt salt, olivolja och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg, gärna med elvispens degkrokar. Låt degen jäsa övertäckt i ca 30 minuter.

2
Ta upp degen på bakbordet och arbeta ihop den. Rulla ut degen och dela den i 24 bitar. Rulla bitarna till runda bullar.

3
Kavla ut varje bulle till en rund kaka som är ca 1/2 cm tjock. Lägg över pizzorna på plåtar med bakplåtspapper.

4
Riv osten och fördela på pizzorna. Ansa och skiva champinjonerna. Stek dem i en stekpanna med smör tills all vätska kokat in. Fördela svampen över pizzorna. Strimla skinkan och lägg ovanpå. Toppa med en sked rödlöksmarmelad.

5
Grädda pizzorna mitt i ugnen i ca 10 minuter. Lägg upp på serveringsfat och garnera med citronmeliss eller rucolasallad.


Kommentar:
För ett alternativ utan kött byt ut skinkan mot en blåmögelost och grädda som ovan.