Du behöver

  • 600 g rostas
  • salt peppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 600 g blandade rotfrukter t ex morot, palsternacka
  • 2 tsk dragon torkad
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 100 g smör

Servera med:

300 g champinjoner
1 msk smör eller margarin
3 msk hackad persilja

Ugn: 150°

Gör så här

1
Krydda köttet med salt och peppar och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Lägg över köttet i en ugnsfast form och stick in en köttermometer och stek det klart i ugnen tills innertemperaturen är 62º, för lätt rosa kött.

2
Skala rotfrukterna och dela dem i mindre bitar. Koka dem mjuka och låt rinna av.

3
Koka ihop dragon och vinäger tills en tredjedel kokt bort. Mixa rotfrukterna och tillsätt dragonvinägern. Klicka i smöret och smaka av med salt och peppar.

4
Dela svampen i kvartar och stek i en stekpanna med smör. Krydda med salt och peppar och strö över persilja.

5
Skiva köttet och lägg upp det tillsammans med svampen på ett stort fat och servera med rotfruktsbearnaise.