Du behöver
- 600 g rostas
- salt peppar
- 1 msk smör eller margarin
- 600 g blandade rotfrukter t ex morot, palsternacka
- 2 tsk dragon torkad
- 3 msk vitvinsvinäger
- 100 g smör
Servera med:
300 g champinjoner
1 msk smör eller margarin
3 msk hackad persilja
Ugn: 150°
Gör så här
1
Krydda köttet med salt och peppar och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Lägg över köttet i en ugnsfast form och stick in en köttermometer och stek det klart i ugnen tills innertemperaturen är 62º, för lätt rosa kött.
2
Skala rotfrukterna och dela dem i mindre bitar. Koka dem mjuka och låt rinna av.
3
Koka ihop dragon och vinäger tills en tredjedel kokt bort. Mixa rotfrukterna och tillsätt dragonvinägern. Klicka i smöret och smaka av med salt och peppar.
4
Dela svampen i kvartar och stek i en stekpanna med smör. Krydda med salt och peppar och strö över persilja.
5
Skiva köttet och lägg upp det tillsammans med svampen på ett stort fat och servera med rotfruktsbearnaise.