Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 150 g fläsk rökt
  • 250 g champinjoner
  • 3 dl rödvin
  • 1 dl vatten
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk ljus sirap
  • 3 msk kalvfond
  • 1 msk maizena redning
  • salt och peppar
  • 4 skiva ryggbiff 600 g
  • 2 msk smör eller margarin
  • hackad persilja

Servera med:

rostade rotfrukter se recept

Gör så här

1
Skala och hacka löken. Tärna fläsket och klyfta champinjonerna

2
Fräs fläsktärningarna i sitt eget fett i en gryta, tills de blir lätt knapriga. Ta upp fläsktärningarna och stek lök och champinjoner i fettet.

3
Tillsätt vin, vatten, vinäger, sirap och fond och koka ihop i 10 minuter. Red av med redning och koka i 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.

4
Krydda köttet med salt och peppar och stek det i en stekpanna med smör, ca 3 minuter per sida.

5
Lägg upp köttet på ett stort fat och fördela den burgundiska röran över köttet. Strö över persilja och servera med rostade rotfrukter.