Du behöver
- 1 st gul lök
- 150 g fläsk rökt
- 250 g champinjoner
- 3 dl rödvin
- 1 dl vatten
- 1 msk balsamvinäger
- 1 msk ljus sirap
- 3 msk kalvfond
- 1 msk maizena redning
- salt och peppar
- 4 skiva ryggbiff 600 g
- 2 msk smör eller margarin
- hackad persilja
Servera med:
rostade rotfrukter se recept
Gör så här
1
Skala och hacka löken. Tärna fläsket och klyfta champinjonerna
2
Fräs fläsktärningarna i sitt eget fett i en gryta, tills de blir lätt knapriga. Ta upp fläsktärningarna och stek lök och champinjoner i fettet.
3
Tillsätt vin, vatten, vinäger, sirap och fond och koka ihop i 10 minuter. Red av med redning och koka i 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
4
Krydda köttet med salt och peppar och stek det i en stekpanna med smör, ca 3 minuter per sida.
5
Lägg upp köttet på ett stort fat och fördela den burgundiska röran över köttet. Strö över persilja och servera med rostade rotfrukter.