Du behöver

Kaka:

100 g smör
0.5 dl vatten
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 st stora ägg
1.5 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
1 tsk bakpulver

Vit chokladcrème:

2 st gelatinblad
2.5 dl vispgrädde
75 g vit choklad

hallonsylt, se nedan

Hallonsylt:

100 g hallon
0.5 dl strösocker
1 tsk rivet citronskal
0.5 st vaniljstång

Garnera med:

hallon
mynta

Gör så här

1
Smält smör och vatten i en kastrull och ställ åt sidan. Smörj 6 portions-formar med smör.

2
Vispa socker, vaniljsocker och ägg vitt och pösigt i en skål. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och sikta ner i äggsmeten. Vänd försiktigt ihop smeten. Vänd försiktigt ner smörvattnet i smeten.

3
Fördela smeten i formarna och grädda mitt i ugnen i 15 minuter. Ta ut kakorna och banka formarna i arbetsbänken, så att smeten sjunker ihop. Grädda i ytterligare 5 minuter. Låt kakorna svalna och sedan kallna helt, gärna i kylskåp.

4
Hallonsylt: Koka hallon, citronskal, vaniljstång och frön i en kastrull tills bären är vätskefyllda. Kyl sylten över kallt vattenbad eller i kylen.

5
Vit chokladcrème: Blötlägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 minuter. Hacka chokladen och lägg i en skål. Värm grädden i en kastrull, den får inte koka, och häll över chokladen i två omgångar. Rör om tills chokladen smält.

6
Tillsätt urkramade gelatinblad och rör om. Sila ner blandningen i en skål. Täck med plast och låt stå i kylen till nästa dag.

7
Vispa blandningen tjock med elvisp och vänd ner hallonsylten med hjälp av en slickepott. Spritsa toppar av chokladcrème på chokladkakorna i formarna. Toppa med hallon och mynta.