Du behöver

  • 4 dl vetemjöl
  • 200 g smör
  • 6 msk vispgrädde
  • socker

Fyllning:

200 g smör
3.5 dl florsocker
2 st äggulor
1 msk vaniljsocker

Ugn: 225°

Gör så här

1
Hacka ihop mjöl och rumsvarmt smör till en smulig massa. Gör en stor grop i mitten och häll i grädden. Arbeta snabbt ihop till en deg och låt vila kallt i 1 timme.

2
Kavla ut degen, men inte för tunt. Sockra på bordet och på degen och kavla med kruskavel. Ta ut rundlar som är 5 cm diameter och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 8 minuter och låt kallna.

3
Fyllning: Rör ihop rumsvarmt smör och florsocker pösigt. Tillsätt äggulor och vaniljsocker och rör ihop till en kräm. Lägg ihop kakorna två och två med kräm mellan.