Du behöver

  • 200 g sötmandel
  • 3.5 dl florsocker
  • 3 st äggvitor

Kräm:

3 msk vatten
1 dl strösocker
3 st äggulor av stora ägg
100 g smör rumsvarmt
1.5 msk kakao

Garnera med:

20 g mörk choklad
chokladgarnering

Ugn: 175°

Gör så här

1
Skålla, skala och mal mandeln på mandelkvarn. Blanda mandeln med siktat florsocker.

2
Vispa äggvitorna till hårt skum och blanda med mandeln. Bred ut i en form, som är 32×27 cm, med bakplåtspapper i botten. Grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter. Låt svalna och skär i rutor.

3
Kräm: Koka vatten och socker tills det håller trådprovet (se Tips!). Vispa upp gulorna i en skål och tillsätt sockerlagen. Vispa tills det svalnat. Rör i smöret i klickar och kakao.

4
Lägg ihop kakorna med kräm mellan. Garnera med smält choklad och chokladgarnering. Förvara i kylen.


Kommentar:
Trådprovet är när man tar en droppe av lagen mellan fingertopparna och lagen trådar sig.