Du behöver

  • 75 g sötmandel
  • 3 st bittermandel
  • 150 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 st äggula
  • 3.5 dl vetemjöl

Servera med:

vispgrädde
jordgubbssylt

Ugn: 200°

Gör så här

1
Skålla, skala och mal sötmandel och bittermandel på mandelkvarn. Hacka ihop rumsvarmt smör, socker, mandel, äggula och den mindre mjölmängden till en deg.

2
Tillsätt lite mjöl åt gången tills degen känns bra. Låt vila svalt i 1 timme.

3
Pensla mandelmusselformar med smält smör. Nyp av en bit deg och tryck ut i formen.

4
Grädda mandelmusslorna strax under mitten i ca 10 minuter. Passa noga. Låt svalna något innan de stjälps upp. Servera mandelmusslorna med vispad grädde och sylt.