Du behöver

  • 100 g fikon torkade
  • 50 g valnötter
  • 150 g smör
  • 2.5 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 3.5 dl vetemjöl

Glasyr:

1.5 dl florsocker
1.5 tsk vatten

Garnera med:

valnötter

Ugn: 175°

1 kaka

Gör så här

1
Hacka fikon och valnötter grovt. Rör rumsvarmt smör och socker mjukt med elvisp. Vispa i äggen ett i taget.

2
Blanda vaniljsocker, bakpulver, mjöl, fikon och valnötter och rör ner i äggsmeten.

3
Häll smeten i en smord och bröad form som rymmer 1 1/2 l. Grädda i nedre delen av ugnen i 1 timme. Täck med folie på slutet.

4
Glasyr: Blanda florsocker och vatten och ringla glasyren över kakan. Garnera med valnötter.