Du behöver
- 100 g fikon torkade
- 50 g valnötter
- 150 g smör
- 2.5 dl strösocker
- 3 st ägg
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 3.5 dl vetemjöl
Glasyr:
1.5 dl florsocker
1.5 tsk vatten
Garnera med:
valnötter
Ugn: 175°
1 kaka
Gör så här
1
Hacka fikon och valnötter grovt. Rör rumsvarmt smör och socker mjukt med elvisp. Vispa i äggen ett i taget.
2
Blanda vaniljsocker, bakpulver, mjöl, fikon och valnötter och rör ner i äggsmeten.
3
Häll smeten i en smord och bröad form som rymmer 1 1/2 l. Grädda i nedre delen av ugnen i 1 timme. Täck med folie på slutet.
4
Glasyr: Blanda florsocker och vatten och ringla glasyren över kakan. Garnera med valnötter.