Du behöver

  • 150 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 1 st apelsin rivet skal
  • 0.5 dl pressad apelsinsaft
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 g mörk choklad

Glasyr:

2 dl florsocker
1 msk pressad apelsinsaft

Garnera med:

riven choklad
apelsinskal

Ugn: 175°

1 kaka

Gör så här

1
Rör rumsvarmt smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. Rör i apelsinskal och saft.

2
Blanda mjöl, bakpulver och hackad choklad och rör ner i smeten.

3
Klicka smeten i en smord och bröad form som rymmer 1 1/2 l och grädda i 45 minuter.

4
Glasyr: Blanda florsocker och apelsinsaft och ringla glasyren över kakan. Strö på choklad och apelsinskal.