Du behöver
- 150 g smör
- 2 dl strösocker
- 2 st ägg
- 1 st apelsin rivet skal
- 0.5 dl pressad apelsinsaft
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 50 g mörk choklad
Glasyr:
2 dl florsocker
1 msk pressad apelsinsaft
Garnera med:
riven choklad
apelsinskal
Ugn: 175°
1 kaka
Gör så här
1
Rör rumsvarmt smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. Rör i apelsinskal och saft.
2
Blanda mjöl, bakpulver och hackad choklad och rör ner i smeten.
3
Klicka smeten i en smord och bröad form som rymmer 1 1/2 l och grädda i 45 minuter.
4
Glasyr: Blanda florsocker och apelsinsaft och ringla glasyren över kakan. Strö på choklad och apelsinskal.