Du behöver

  • 3 st ägg
  • 2.5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör eller margarin
  • 0.5 dl mjölk
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 st apelsin rivet skal
  • 2 msk pressad apelsinsaft

Topping:

75 g smör
3 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
200 g färskost
1 tsk hushållsfärg gul

Garnera med:

romerska bågar

Ugn: 200°

Gör så här

1
Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Smält smör i en kastrull och häll i mjölken, och rör ner i äggsmeten.

2
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten tillsammans med apelsinskal och apelsinsaft. Blanda till en jämn smet.

3
Fördela smeten i muffinsformar till 3/4. Ställ gärna formarna i muffinsbleck. Grädda i 15 minuter. Låt svalna.

4
Topping: Vispa smör, florsocker och vaniljsocker krämigt. Rör i färskost och eventuellt karamellfärg. Bred toppingen på muffinsen och garnera med choklad.