Du behöver
- 3 st ägg
- 2.5 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 100 g smör eller margarin
- 0.5 dl mjölk
- 3.5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 st apelsin rivet skal
- 2 msk pressad apelsinsaft
Topping:
75 g smör
3 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
200 g färskost
1 tsk hushållsfärg gul
Garnera med:
romerska bågar
Ugn: 200°
Gör så här
1
Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Smält smör i en kastrull och häll i mjölken, och rör ner i äggsmeten.
2
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten tillsammans med apelsinskal och apelsinsaft. Blanda till en jämn smet.
3
Fördela smeten i muffinsformar till 3/4. Ställ gärna formarna i muffinsbleck. Grädda i 15 minuter. Låt svalna.
4
Topping: Vispa smör, florsocker och vaniljsocker krämigt. Rör i färskost och eventuellt karamellfärg. Bred toppingen på muffinsen och garnera med choklad.