Du behöver
- 4 st rödbetor
- 2 dl matvete
- 4 dl vatten
- 0.5 tsk salt
- 0.5 st purjolök
- 300 g kassler
- 1 msk smör
Dressing:
2 msk äppelcidervinäger
2 tsk honung
1 msk olivolja
salt och peppar
Servera med:
100 g blandad grönsallatsmix
200 g chèvre getost
Garnera med:
basilika
Gör så här
1
Koka rödbetorna i lättsaltat vatten tills de är mjuka, 15–20 minuter. Skala dem under rinnande kallt vatten och skär dem i bitar.
2
Koka upp matvete, vatten och salt i en kastrull. Koka på svag värme i ca 12 minuter.
3
Dressing: Blanda äppelcidervinäger, honung, olja, salt och peppar och rör ner i det kokta matvetet.
4
Ansa, skölj och skiva purjolöken. Tärna kasslern. Fräs purjolök och kassler i en stekpanna med smör. Blanda med matvetet.
5
Lägg en salladsbädd på varje tallrik och fördela matvetesal-laden på tallrikarna. Toppa med rödbetor, getosten i bitar och basilika.