Du behöver
- 100 g smör eller margarin
- 0.5 dl socker
- 2 dl havregryn
- 1.5 dl vetemjöl
Fyllning:
1.5 dl vispgrädde
50 g smör eller margarin
1 dl ljus sirap
200 g mörk choklad
1.5 dl lingon
Servera med:
vispgrädde
Ugn: 200°
10 bitar
Gör så här
1
Smält smöret i en stor kastrull. Rör i socker, havregryn och mjöl och rör ihop till en smet.
2
Tryck ut smeten i en form med löstagbar botten som är 24 cm i diameter. Grädda i 7–8 minuter.
3
Fyllning: Koka upp grädde, smör och sirap i en kastrull och koka i 10 minuter. Ta kastrullen från värmen och lägg i chokladen i bitar. Rör tills chokladen smält.
4
Häll chokladen i formen och strö över lingon. Låt stå kallt i minst 6 timmar för att stelna. Servera med vispad grädde.