Du behöver

  • 100 g smör eller margarin
  • 0.5 dl socker
  • 2 dl havregryn
  • 1.5 dl vetemjöl

Fyllning:

1.5 dl vispgrädde
50 g smör eller margarin
1 dl ljus sirap
200 g mörk choklad
1.5 dl lingon

Servera med:

vispgrädde

Ugn: 200°

10 bitar

Gör så här

1
Smält smöret i en stor kastrull. Rör i socker, havregryn och mjöl och rör ihop till en smet.

2
Tryck ut smeten i en form med löstagbar botten som är 24 cm i diameter. Grädda i 7–8 minuter.

3
Fyllning: Koka upp grädde, smör och sirap i en kastrull och koka i 10 minuter. Ta kastrullen från värmen och lägg i chokladen i bitar. Rör tills chokladen smält.

4
Häll chokladen i formen och strö över lingon. Låt stå kallt i minst 6 timmar för att stelna. Servera med vispad grädde.